marți, 5 octombrie 2010

Galagie mare in capul meu


"Psihologul imi spune ca am probleme serioase, dar vocile din cap imi spun ca nu e adevarat....." (nu stiu unde am citit-o, dar mi-a placut)
 
Generalitati subtile: poluarea fonica reprezintă totalitatea sunetelor produse de oameni, animale sau de aparatura si masini, care deranjeaza activitatile cotidiene.
Hartuita de o multime de informatii, pe langa telefonul ala care a tot sunat, am incercat sa ma deconectez putin de la realitate. Mi-am luat o carte sperind ca o sa-mi limpezesc creierii  in lectura. Sa fiu macar o zi “off line”. Nici gand sa-mi iasa.  Cand ma bucuram ca totul este “roz”…o masina de gaurit, cu rotopercutor, s-a incapatinat sa intre in dormitorul meu. Perna sub cap, perna pe cap, pilota peste perna…in zadar. De undeva, se aude brusc: BANG! Vecina de “sub” mine are ciuda pe calorifer. Am senzatia ca vrea sa-l aeriseasca in atentia celuilalt vecin: “gauritorul”. Sau o fi auzit si ea ca RADET-ul ne da caldura? In sfirsit. Ma resemnez cu gindul ca o sa dorm diseara. Mai devreme. Si vine seara. Nici nu apuc bine sa-mi intind oasele’n pat, pentru ca ma trezeste la realitate un mesaj de la vecina pizmoasa: “ma maltratezi psihic. Schimba-ti patul pentru ca scartaie si copiteaza mai usor pe tavanul meu proprietate personala, tocurile tale’mi toaca neuronu’. In prima faza ma amuz…Ma ridic din patul unde eram semiasezata, merg la bucatarie, aprind o tigara si incerc sa ma relaxez. In loc de asta, o forta nevazuta ma lipeste de geam. Scartait, frine, tobe sparte…Accident? Noroc ca peste drum este spitalul! Deschid timid geamul si mi-e dat sa vad spectacolul de seara cu seara care s-a mutat in toiul noptii: curse de masini “jmechere”, cu “bazati” (pe mama şi tata) la volan, cu cite o pipita in dreapta…urme de frine pe straduta ingusta, miros de cauciuc incins, aplauze, injuraturi si hohote de ris…Off…vreau sa mi se scada de la intretinere o suma care sa reprezinte poluarea fonică. Sau de la biletele de maxi si autobuz pentru ca sunt obligata sa ascult muzica din castile vecinului de bancheta sau de bara, in drum spre…treaba mea. Poate imi iese astazi…

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari si emisiuni bune,fara balbe si intamplari neplacute.Te-am ascultat aseara.Succes!Sarut dreapta.

Catalina spunea...

Multumesc prieten drag. Mi-ar face placere sa stam, vreodata, de povesti.