sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ne subjuga fitele

Fetelor, mergem la Paris sa spargem niste mii de euro pe colectia toamna-iarna? Dar sa aiba, musai, Swarovski sau Ceaikovski. Sa aiba ceva, orice! Hai ca Salonul Auto este deschis si am auzit ca, anul asta, producatorii nu folosesc modele feminine, ci masculine. Sa ne atraga pe noi. Poate ne cumpara pitiponcu' bine geluit, si foarte tatuat, vreun X,S,L...6 sau ce Dzeu se mai "poarta". Dar sa fie rosu, decapotabil si "inoxat" ca sa dea bine la cafeneaua aia noua din Dorobanti. Da, cu voi vorbesc papuselelor. Siliconate si nesifonate, intretinute si parfumate excesiv. Voi, care ne iritati retina si ne zgiriati auzul la fiecare aparitie. Chiar si televizata. Acolo unde va disputati sponsorul aflat in vreun cantonament, unde va etalati toaletele sclipitoare si, de multe ori, penibile si unde, spre deliciul nostru, va paruiti intre voi sau va palmuiti presupusii iubiti, in direct.


Categoric suntem  o natie plina de fite si din ce in ce mai lipsita de caracter! Job-ul gold este lauda. Ne trimbitam achizitiile de haine, masini, case si bijuterii sau ceasuri celebre.  Sa moara de invidie toti cunoscutii.  Ce sa discutam .... in randul fitosilor nu poti intra, sau ramane sa concurezi, decat daca ai ultimul racnet de masina, casa, bijuterie sau eventual un partener bogat si celebru ! Am o nedumerire:  totusi de ce nu ne laudam cu o carte buna pe care am citit-o, cu ultima piesa de teatru la care am fost sau cu faptul ca am ajutat un batran sa treaca strada dupa ce i-am cumparat o paine? Pentru ca nu este trendy,nu? Este sub demintatea noastra de fitosi. Imaginea conteaza. Maxim. Fitosii nu au culoare si nivele de cultura, ei sunt de pretutindeni. Dar ca fitosul roman nu-i nici unul. Pe sistemu' lu' Copilu de Aur:


“Esti fitos mare fitos, pe placul meu!

Arati bine esti frumos, esti genul meu!

Am fite care' ti plac tie !

Eu sunt unu la o mie!

Eu sunt genul care-ti place, si t'atrage!”


Mai am o nedumerire! Cine isi mai aminteste oare de Bucurestiul de alta data, de plimbarile nocturne “la Sosea”, de sucul de la dozator ? Nimeni, pentru ca suntem inconjurati de  “pitiponci si pitipoance”. Sunt cei care isi cumpara telefoane cu de toate. Chiar suflate cu aur.  “Lumeeee...lumeeee.....sooooroooo lumeee...” La ce le folosesc, incotro ne indreptam? Trist este ca o sa-i tot vedem. Si ziua, si noaptea, cu ochelari de soare la ochi pentru ca sunt, aparent deranjati, de luminile din clubul unde-si petrec tristetea la agatat...pe acelasi sistem:


“ Tie ti'a placut vrajeala mea!

Si'am intrat la inimioara ta,

Eu sunt diferit, eu sunt jmecherit,

De fraieri te'ai plictisit!”


Si gata. Mi-e teama ca, luata de val, ma transform in fitoasa cu rate neplatite la banca, frigider gol, restante la intretinere, telefon care nu functioneaza si abonament RATB. Nu ride ca si tu esti fitos! :)

2 comentarii:

Madalin Popa spunea...

He, he! Da' erudita mai esti in manele, Cătălină!
Cat despre toapele de mall, in orice oras cu pretentii exista astfel de flora si fauna.

Catalina spunea...

Erudita e putin spus, Mada. Goagal este inteligent si gazduieste si site-uri cu versuri. Cuvintul cheie e...cheia:))