miercuri, 14 aprilie 2010

Ai grija ce-ti doresti


Aproape fiecare povestire despre succes este plina de exemple de respingere, esec, frustrare, grija si dezamagire. Exista totdeauna piedici, tradari si, nu in ultimul rind, aminari. Cei care se socotesc "mari" sau doresc sa devina "mari" atrag, aproape intotdeauna, mari obstracole pe care tot ei trebuie sa le invinga. Dorinta lor de marire atrage dupa sine, pe linga succes, si o multime de neajunsuri. Aceia care-si doresc un lucru fara sa-si imagineze ce va aduce acesta cu el nu-si gasesc niciodata fericirea cind obtin ce si-au dorit. Cind simti lumea din jurul tau si actionezi pentru a obtine ceea ce vrei, Universul raspunde vointei tale si dorinta ti se implineste in mod aproape miraculos. Dar trebuie sa alegi cu grija ce vrei pentru ca se spune ca trebuie sa ai grija ce-ti doresti deoarece, nu-i asa, s-ar putea sa se indeplineasca intocmai. Daca ai avut proasta inspiratie sa-ti doresti sa devii mare sef si chiar devii, cum o mai scoti la capat cind nu mai posibilitatea sa-ti platesti angajatii? Cine e de vina? Tu, desigur. Mai bine bucura-te de succes, savureaza orice reusita, dar nu uita ca viata este o continua schimbare. Doreste-ti lucruri adevarate. Propune-ti sa ai mintea limpede si sa nu fi ipocrit, infatuat si nesimtit, doreste-ti sa devii academician, de exemplu, aspira la faima internationala...Oricit ar parea de exagerat. Sint unii oameni care obtin aceste lucruri, nu? Ce au ei in plus? Inteligenta? Putin probabil. Noroc? Nici vorba. Meritul lor este acela ca nu si-au dorit o functie. Ei au dorit sa inteleaga, sa stie mai mult, sa fie din ce in ce mai competenti, iar succesul social a venit atras de dorinta lor, mai puternica decit a ta. Dorintele bine directionate atrag norocul si modeleaza inteligenta. Asadar, doreste-ti sanatate, fericire, intelegere si doreste-ti sa stii din ce in ce m ai mult. Iar restul poate vine de la sine...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos mai scrie jurnalistul si omul din tine... Mi-ar placea sa te regasesc intre copertile unei carti!

vanda

Catalina spunea...

Multumesc. Multumesc din suflet, Vanduta. Si pentru ca vine de la tine ma simt onorata si flatata.

Anonim spunea...

Cred ca o sa te dezamagesc (nu ca ar avea vreo importanta pentru tine), dar nu mi-am dorit niciodata sa devin academician. De fapt, cred ca nu poti sa devii academician asa, pur si simplu, numai pentru ca iti doresti. Trebuie sa te nasti, sa-ti fie predestinat... Adica sa te nasti cu puterea de a lucra, de a lupta, de a razbate, de a realiza, de a invinge si, de ce nu, de a visa atingerea unor culmi.Restul ramane a fi doar consemnat de semeni, de a fi pus pe piedestal.
Stii, unora le este de-a dreptul teama sa viseze, le este teama sa aiba dorinte. Asta ar fi extrema cealalta. Teama de a visa face din viata omului o corvoada. Pare ca se simte la adapost, pentru ca daca nu are dorinte nu are esecuri, dar secatuieste fiecare zi din viata sa, este ceva asemanator in a compara lumina soarelui cu lumina unui bec. Ambele lumineaza insa, doar lumina soarelui da viata.
...revin candva...mighe

Catalina spunea...

Mighe, dragul meu prieten, ba chiar are importanta pentru mine. Tu esti important pentru mine. Dar dezamagirea nu are loc in contextul asta. Postul este cu directie subtila, ocolita. Ma bucur sa vad ca nu m-ai uitat si ca, din cind in cind, ne mai uitam, "impreuna", niciunde, pe geam. Cu drag.