luni, 19 iulie 2010

Cine esti tu?

De multe ori m-am intrebat cine esti tu, cel care " ma citesti"? Vreau ca cred ca esti un om bun pentru ca, in caz contrar, aceste pagini ar fi pentru tine ca o scinteie care ar putea declansa un incendiu devastator sau un pumnal care iti va scormoni in piept, sfisiindu-l cu blindetea lor. Ele iti pot umple imaginatia de himere, dar te poate inalta si pe cele mai inalte culmi. Esti pregatit sa accepti provocarea? Sub aspectul unui colaj de ginduri, intimplari sau informatii s-ar putea ascunde o piatra rara. Esti dispus sa o cauti? Probabil ca da, probabil ca nu. Daca vei ride sau vei plinge, de tine depinde. Intentionez sa lansez, picatura cu picatura, parfumul pe care il cauti.
Sa ne imaginam ca ne-am afla fata in fata. Ce m-ai intreba mai intai? De unde stiu? Sau cum se face? Am sa-ti raspund ca ceea ce cauti se afla la indemina ta. Ai o bagheta? Stii sa ridici mina stinga spre cer si sa-ti pui mina dreapta piept? Ti se pare caraghios? Nu e. Tine in mina stinga bagheta si ridic-o spre cer. Cauta cu ea vibratia care te anunta ca ai directionat-o bine. Daca te vei simti cutremurat de un fior inexplicabil, atunci fii foarte atent la ce va urma. Daca nu vei simti nimic, nu te nelinisti. In fond, nu te vede nimeni si nimeni nu va sti. Sa presupunem insa ca ai simtit ceva. Oricit de slab. Stai putin si savureaza ceea ce ti se intimpla. Vezi ce putere are cuvintul scris? Imediat te-ai apucat de prostii si nici macar nu ai citit textul pina la capat! Poate ca eu glumesc... Poate ca e doar o simpla metoda de a-ti atrage atentia... De fapt, tot ceea ce mi-am propus a fost sa-ti demonstrez ca nu conteaza ce crezi tu ca ar fi bine sa afli, conteaza ca ceea ce afli sa fie adevarat. Dar sa revin la picaturile de parfum. In cea mai mare proportie sint ale mele si tot ceea ce pot sa-ti promit este ca nu o sa-ti ofer nimic din ceea ce mi se pare indoielnic.

7 comentarii:

Lost spunea...

si daca nu sunt un om bun? cum iti dai seama?? :p

Catalina spunea...

Cind o sa te vad tavalindu-te pe jos, zvircolindu-te in chinuri, incercind sa-ti scoti pumnalul din piept si cautind cu disperare bagheta, o sa-ti dau seama :))

Anonim spunea...

M-am amuzat, spre finalul textului, fara nicio legatura cu indemnul tau...Eram in clasa a VII-a, aveam o profesoara de chimie fantastica, motiv pentru care, evident, adoram chimia. Era o zvarluga de femeie, de care astazi m-as putea indragosti nebuneste. O mana de om care starnea in noi nevoia cunoasterii, nu se zarea nici cea mai mica umbra de blazare pe chipul ei. Iubea meseria de dascal precum iubea "meseria" de mama (nu uita sa ne povesteasca despre intamplarile fiicei ei, aproape de o seama cu noi)... mighe in continuare

Anonim spunea...

...cum spuneam, profesoara de chimie a gasit de cuviinta sa ne dea un test, spontan, fara nicio atentionare prealabila. Mare mirare am avut cand am constatat ca sunt insirate vreo 40 de intrebari (testul era deja tiparit). Timpul era invers proportional, adica doar 10 minute si, in plus, continea spre si mai marea noastra mirare multe probleme de matematica si fizica. Am avut, fara succes insa, o tentativa de revolta. Ne-am apucat ca disperatii sa rezolvam testul, punct cu punct... Ce zadarnicie !? Nu a reusit nimeni sa parcurga, nicidecum sa rezolve mai mult de 10-15 probleme.
Supriza a venit la final, dupa corectare. Primul enunt spunea sa citim cu atentie toate problemele inainte de rezolvare iar ultimul enunt suna cam asa: nu rezolvati nicio problema... mighe continuare

Anonim spunea...

Morala (pe care am bagat-o la cap si am aplicat-o, fara exceptie, la toate examenele care au urmat in viata mea): intai citeste toate problemele apoi incearca sa le rezolvi. Astfel, mi-am putut organiza timpul si maximiza sansele de reusita.
Revenind la testul tau, este lesne de inteles ca nu l-am incercat inainte de a citi tot textul (de fapt, nici dupa aceea).
Este firesc sa te intrebi cu ce oameni ai de-a face. Tu, esti pe scena si prezinti un spectacol, in care incerci sa fi tu insati. Te descoperi, nu in intimitate, ci in public. Nu ti-e indiferent carora dintre semeni te arati. Pot fi prieteni (destul de putin probabil), pot fi admiratori ori oameni de buna credinta, sau pot fi dusmani ori rauvoitori...mighe continuare

Anonim spunea...

Evident ca mi-ai atras atentia, nu acum si nu prin testul descris. Iar parfumul pe care il caut sunt convins ca nu il voi gasi in aceasta viata. Pare ciudat, dar nici nu-mi doresc asta. Mereu avem impresia ca am gasit esenta pe care o cautam, dar niciodata nu suntem multumiti. In cazul celor fericiti (ma numar printre ei) exista impresia ca au gasit parfumul, dar constata ca a fost ceva apropiat asemanator... Si cauta mai departe. De fapt, este motorul evolutiei, in a descoperi ceva nou in tot ce ne inconjoara si ,in ce-i mai important, in iubire. Ei da, niciodata nu vom cunoaste totul despre iubire... noapte buna (mighe)

Catalina spunea...

Esti delicios mighe. M-am amuzat si eu. Multumesc