luni, 28 februarie 2011

Vă rog …priviti in ochii lui


La numai cinci ani, dintr-o gravă eroare medicală, Andrei Ştefan Tudorache 

suferă de tetrapareză spastică şi epilepsie. Adică, în traducere liberă, paralizie cerebrală. Personal, îmi este greu să pronunţ diagnosticul şi, îmi este la fel de greu, să accept că « lumea » în care trăieşte Andrei, nu seamănă cu a noastră.  Conform raportului de evaluare complexă, micuţul se încadrează în gradul de handicap I- cu însoţitor. Cu toate acestea, există şansa ca Andrei să-şi poată recăpăta copilaria frântă. Speranţa constă într-o serie de tratamente efectuate la o clinică de recuperare din Ucraina. Până acum, cu ajutorul oamenilor de bine şi a banilor împrumutaţi de părinţi, Andru a efectuat deja o serie de tratamente, din ciclul celor pe care trebuie să le urmeze la clinica amintită. Între “vizitele”  la clinică, copilul a urmat, şi urmează, în ţară alt tratament de recuperarare completat de cel medicamentos. Costisitor pentru posibilităţile tinerilor părinţi care ar face orice pentru copilul lor. Pentru asta, acum, au nevoie de ajutorul nostru deoarece, pe 26 martie, Andrei este programat la clinica din Ucraina la o noua serie de recuperare, iar suma de care are nevoie este de doar 3000 de euro. Părinţilor nu le place să ceară, şi nu au făcut-o, iar din cauza lipsei banilor, Andrei a ratat deja un an si jumătate de tratament. Dar o fac eu.  Apelez la voi, prietenii mei, rugându-vă ca, din puţinul nostru să-l ajutăm pe Andrei. De ce? Pentru că putem ! Pentru că, la rândul nostru, suntem părinţi şi nu am vrea să trecem prin suferinţele micuţului Andru. Sunt convinsă de sentimentul de împlinire, ştiind că şi dumneavoastră aţi avut o contribuţie la …viaţă.
Raiffeisen Bank Sucursala Buftea
Cont în Lei : RO64RZBR0000060005300291
Cont în Euro : RO30RZBR0000060010136644 –
Titular conturi : Tudorache Nicolae Petrişor
 Telefon : 0724.514.658
 Vedeti ce frumos este Andrei? Nu-i asa ca merita o viata normala?

15 comentarii:

Unknown spunea...

Orice copil merita sa fie copil inainte de toate. Nimeni, copil sau adult, n-ar trebui sa aiba viata masurata in bani. Multa putere sa le dea Dumnezeu acestor parinti. Au nevoie!Cu siguranta isi vor vedea copilul sanatos!

Vuvuzela Ro spunea...

Asa cum sunt eu ( unii zic ca as fi "acrita de viata"), - articolul tau m-a impresionat. Nu vreau sa spun vorbe multe, - voi face ce pot pentru ca sa-l ajut pe micut. Te pup Catalina si succes!

Catalina spunea...

Multumesc. Multumesc din suflet Vuvuzela draga, interesanta si "acrita de viata". Te pup si eu:)

Catalina spunea...

Crissa mica, da, este trist cind viata ne este masurata in bani si in speranta ca poate gasim, sau nu, oameni care sa ajute. Si eu vreau sa cred in insanatosirea copilului pentru ca, la un moment dat, mi-am promis ca voi face tot ce imi sta in putinta sa-l ajut. Vreau sa ma joc cu el in parc si sa-l aud ca isi striga parintii, ca poate sta pe piciorusele lui, ca-si poate tine singurel capsorul...cuvintele sint de prisos. Sint mama si cu asta am spus tot.

Vuvuzela Ro spunea...

Hai sa nu fim triste! (si nici macar "acrite"....)
Uite, dati un clik pe linkul care tine loc de "nume" la mesajul meu: am pus o mica melodie... ca sa ne mai veselim. Sunt sigura ca o cuoasteti si voi.
Si... mai e un link pe acolo, catre alta melodie!
PS: Scuze Catalina! Iti multumesc abia acum ca m-ai trecut la Blogroll! Azi te adaug si eu in lista!
Va pup fetelor.

Catalina spunea...

Vuvu, nu ai de ce sa te scuzi:) Te-am trecut in blogroll pt ca imi place ce faci. Pentru asta nu trebuie sa existe reciprocitate. Sa ai o primavara frumoasa. Imbratisari si multe flori.

demodaveche spunea...

Ă? Iți place ce face? Iți place ce face?????

Catalina spunea...

Bogdan, ma crezi daca iti spun ca nu stiu la ce te referi? Ma ierti daca nu inteleg si te rog sa dezvolti?

demodaveche spunea...

Ai spus că iți place ce face... La ce te refereai? La ce face pe mizeria aia pe care o numește blog?

Catalina spunea...

Bogdan, da. Imi place cum scrie. La fel imi placi si tu. Stiluri diferite, stiluri pe care eu nu le pot aborda. Depinde din ce unghi privesti. Nu stiu de ce te simti ofensat? Vrei sa stam de vorba? Iti las numarul meu de telefon, avem adrese de e-mail. Subiectul "tratat" de mine aici si acum, nu-i unul adecvat sa ne tragem de par:)

Catalina spunea...

Bogdan, ti-am respectat dorinta. Lasa-mi o adresa de mail. Si da, stiu ca si eu dezamagaesc. Este inevitabil. Si totusi, poate ne unim fortele sa-l ajutam pe copilul asta. Ce zici? Multumesc.

Vuvuzela Ro spunea...

Draga Catalina, ai dreptate. Nu AICI e locul unor discutii polemice. Te anunt ca am facut ce am putut si eu ( cu mijloace limitate) in privinta problemei expuse pe topic.
Mersi pentru aprecieri, ma straduiesc sa gasesc chestii interesante si sa le postez pe blog. Mai mult pentru mine... ce putin asa a fost la inceput. Multa vreme blogul a fost unul " de uz strict personal" ca sa zic asa, dar l-am setat pe "public" la sfatul cuiva. Poate ca am gresit?
Da, am preluat si cateva articole de la Corvin ( cu acordul lui) nu pentru ca atacau pe cineva, ci pentru stilul aparte in care au fost scrise. Insa Bogdan s-a suparat in asa hal, incat mi-a dat ban pe unul dintre IP-uri, iar cand postez comentarii pe Expres, mi le sterge instant.... Nu am nimic cu el, repet. Treaba lui.
P.S. PPoate ar trebui sa deschizi o pagina de comentarii? Asta ca sa nu mai incarcam alte topice, cu mesaje pe langa subiect...
Te pup, mai vorbim.

Catalina spunea...

Multumesc din suflet pentru sprijin. Astept sa iau salariul sa contribui si eu "putin" la tratamentul lui Andru. Lasa-mi o adresa de mail sau un id de mess. Nu le voi publica. Asa putem comunica mai usor. Dar o sa ma gindesc si la o pagina de comentarii.

gonen spunea...

Cum se numeste clinica din Ucraina? Fetita sorei mele este intr-o situatie asemanatoare (ceva mai grava, totusi) si suntem in cautare de orice clinica/spital/etcc. din lumea asta, care poate sa-i dea o speranta.

Catalina spunea...

bogho, nu stiu exact si nu vreau sa te induc in eroare. Imi pare rau pentru nepotica ta. Te sfatuiesc, cu toata prietenia, sa iei legatura cu parintii lui Andrei. Numarul de telefon este cel scris de mine. Pentru mai multe detalii, intra pe site-ul copilului: www.andreistefan.eu. Succes si multa sanatate.