duminică, 28 martie 2010

Cine moare...

Pablo Neruda

Primavara parca iti vine sa-ti iei un ragaz sa ramai, o perioada, singur cu tine.



Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi


traiectorii;

cine nu-si schimba existenta;

cine nu risca sa construiasca ceva nou;

cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.



Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.



Moare cate putin cine evita pasiunea,

cine prefera negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa staluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.



Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau;

cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis;

cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile".



Moare cate putin cine nu calatoreste;

cine nu citeste;

cine nu asculta muzica;

cine nu cauta harul din el insusi.



Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat



Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si

detestand ploaia care nu mai inceteaza.



Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput;

cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras

si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea.



Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira.



Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...



Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare

Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.

Daca va fi sa plangi, plange de bucurie. Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.

Daca va fi sa furi, fura o sarutare.

Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.

Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...

Profetia Maya: adevar sau mit ?

Potrivit calendarelor marii civilizatii meso-americane, recunoscute ca fiind cele mai precise de pe Terra, de sfarsitul lumii nu ne mai despart decat patru ani. Formidabili observatori in stele, mayasii au descoperit in urma cu 3.000 de ani oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a astrelor. In prezent, ne apropiem de finalul unui asemenea mare ciclu, care, in conceptia mayasa, coincide cu sfarsitul lumii, prezis pentru decembrie 2012, dupa cum informeaza Ziua. Profetia maya privind anul 2012 este dintotdeauna un best-seller in cultura New Age.




Pentru civilizatia Maya, anul 2012 va marca trecerea la o epoca mai spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter". Interpretarile privind felul in care va arata acest sfarsit difera, insa multi considera ca fi o trecere traumatizanta si ca nu este exclus sa implice sfarsitul intregii umanitati. Nimic nou, numai ca un om de stiinta american, Lawrence E. Joseph, deosebit de pragmatic fiindca este si un intreprinzator de succes, a verificat aceasta teorie cu metota galileiana si si-a prezentat descoperirile in cartea intitulata "Apocalipsa 2012. O ancheta stiintifica cu privire la sfarsitul civilizatiei", recent tradusa in Italia si aparuta la Editura Corbaccio.



Cercetatorul american nu exclude, insa, nici o alta interpretare a profetiei maya: 2012 ar putea insemna si intrarea intr-o noua era de constiinta mai ridicata, dar bazata pe stiinta. Iar cercetarea lui Joseph se incheie cu o alta intalnire: inceputul experimentului LISA (The Laser Interferometer Space Antenna), una dintre cele mai cutezatoare tentative de descoperire a legilor Universului. Prin experimentul LISA, NASA isi propune sa capteze, in sfarsit, misterioasele unde gravitationale cu ajutorul unei "triangulatii de sateliti". Primii vor fi lansati in 2012.



Raportul Pentagonului: 2012- sfarsitul lumii !



"The Guardian" publica un infiorator raport al Pentagonului care vorbeste despre anul 2012, asociindu-l cu sfarsitul lumii, cand intreaga omenire va ajunge la in moment de cumpana. D-ale vietii, anticipeaza conform datelor cercetatorilor ca timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pamantul va suferi din cauza schimbarilor bruste de clima si milioane de oameni vor muri de foame si razboaie.



Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca „sfarsitul timpului“ va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.



Schimbari radicale



Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda.



Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.



Ultimul raport ONU considera ca niciodata omenirea n-a avut de infruntat un pericol atat de grav. Potrivit Adevarul, raportul analizeaza situatia in care se afla populatia a 177 de tari. Noul acord urmeaza sa intre in vigoare chiar incepand cu anul 2012, atunci cand Protocolul de la Kyoto va lua sfarsit. Raportul PNUD propune "o abordare in paralel" a problematicii incalzirii globale: pe de o parte, reducerea emisiilor de gaze, iar, pe de alta parte, cooperarea internationala in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile de tot felul prin care trece omenirea acum.



Teoriile Sfarsitului Lumii



Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk . Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca “n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012″. Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 “Revenirea la Glorie”.Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de “obiecte non-necesare vietii decente”, cum le numesc recentele analize ale ONU.



Diverse religii si credinte “asteapta” Sfarsitul Lumii la date ante-calculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:



Sfarsitul calendarului maya actual - 21 decembrie 2012.



Alinierea generala planetara - 8 septembrie 2040.



Sfarsitul, dupa calendarul musulman - 2076.



Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc - 2240.



Cu toate ca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfarsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Inainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sa le cunoastem. Si bineinteles, sa ne intrebam: suntem oare pregatiti pentru anul 2012 ?!

Sursa: Ortodoxia.ro

duminică, 21 martie 2010

Sange pentru Mile- E rândul nostru să-l ajutăm!


Pentru ca nu-mi vine sa cred, pentru ca pina sa aud la stiri sau sa citesc in presa am vazut strigatul de ajutor pe blogul colegului meu Cougar- Andi Tutescu si pentru ca numai cind curge singe din noi, lumea intelege ca si noi, cei care lucram in presa, sintem oameni imi sustin colegii de breasla in incercarea de a-l ajuta pe Mile.

Starea de sănătate a jurnalistului Mile Cărpenişan s-a îmbunătăţit uşor, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de ajutor. 
Vineri seară, corpul său a început să răspundă tratamentului care i-a fost aplicat de medici, iar organele sale interne s-au repus în funcţiune, după ce vineri doar aparatele îl mai ţineau în viaţă.
Pericolul nu a trecut însă, următoarele zile fiind decisive pentru soarta fostului corespondent de război. Mile Cărpenişan a fost internat în Spitalul Judeţean Timişoara cu diagnosticul de septicemie şi hemoragie internă.
El a ajuns în această stare din cauza unui furuncul, au declarat pentru Ziare.com surse apropiate familiei.
Mile Cărpenişan are 34 de ani şi a fost mai bine de 10 ani corespondent al unor posturi TV, realizând numeroase reportaje din zonele de război. În 2008, Cărpenişan a încheiat colaborarea cu aceste posturi rămânând un freelancer de mare talent.
Medicii au declarat ca starea lui Mile s-a imbunatatit cu "doua degete", dupa cum a anuntat Andi Tutescu pe blogul sau. Mai multe detalii aici: http://coralfields.blogspot.com/2010/03/post-pentru-presa.html
HAI, Mile!

miercuri, 10 martie 2010

Life is a Rollercoaster


Tirania sfidarii in lumea infirma

Adesea, cind un individ autoritar incearca sa puna stapinire asupra noastra, cautam sentimentul de libertate sfidind, razvratindu-ne, refuzind sa facem orice ne cere acea persoana. Actiunea noastra este, in acest caz, generata nu de o dorinta adevarata, proprie, ci de nevoia de a-i arata tiranului ca sintem inca liberi. S-ar putea sa obtinem satisfactie facind contrariul a ceea ce vrea acea persoana, dar noi ne risipim puterea si viata inutil. Ne inchipuim ca sfindindu-l i-am “aratat noi lui”, dar singurul lucru pe care il aratam este ca persoana are o mare stapinire asupra noastra. Noi sintem cei care pierdem cind sfidam un tiran. El cistiga oricum. Puterea ne vine cind facem ceea ce vrem cu adevarat. Cind ne schimbam noi insine din cauza unui rau de care ne temem, noi sintem cei care pierdem, pentru ca ii permitem sa ne afecteze atit de mult comportamentul.

In acelasi context ma gindesc si la lumea infirma.
Progresul in lumea vie exista aproape pentru oricine, dar nu si pentru oamenii prosti. Sint singurii care cred ca nu mai au nimic de invatat si vor, culmea, sa-i conduca si sa-i indrepte pe ceilalti. Cu ei nu poti ajunge la nici o intelegere, pentru ca iti vor ride in nas spunindu-ti ca ceea nu inteleg ei este absolut de neinteles. Si, cind prostia atinge perfectiunea, prostul dispretuieste instinctul si pretinde ca este inteligent.

luni, 8 martie 2010

Ziua Internaţională a Femeii

Ziua de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii a devenit şi o zi de bilanţ în ceea ce priveşte situaţiile dificile cu care sunt confruntate femeile în diverse ţări ale lumii, începând cu capitolul drepturilor şi al egalităţii între femeie şi bărbat.
La multi ani, femeie!

NOI

Cei nascuti la inceputul anilor 60 si cei nascuti in anii 70, vedem acum in anul 2010 cum casa parintilor nostri
este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Avem amintiri despre primii pasi pe luna, si despre razboaie sangeroase, si avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.



Suntem ultima generatie care a jucat "De-a v-ati cunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara, vrem ostasi", "De-a prinselea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri. Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.  Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri". La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari. Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri"de la TEC " fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.  Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam"..Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam
in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.
Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca
noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua.
Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ... Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara... Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum. Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea????
Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei! Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti
de-al nostru !