vineri, 8 iulie 2011

Fara foc nu iese fum…

Update: Intr-un cuvint, oroare

Revin, la fel de ingrijorata si oripilata de toate zvonurile care vorbesc despre rapirile pruncilor si ma intreb cit este adevar, cit este minciuna, vazind amploarea pe care au luat-o lucrurile. 
Nu auzim pentru prima oara despre astfel de scenarii. Unele bazate pe realitate, altele pe fictiune. Cu toate ca aceste povesti nu au o baza reala si nu pot fi sustinute prin informatii directe, ma deranjeaza ca o anumita parte a presei socoteste ca parintii sint nebuni. Probabil ca deja s-a creat o psihoza, poate ca totul este adevarat in ciuda faptului ca nu as baga mina in foc pentru ca nu cunosc, personal, pe nimeni care sa fi patit o asemenea nenorocire, nimeni nu m-a tras de mineca sa ma conduca spre locul unde s-a descoperit oroarea, pentru ca nu am un comunicat oficial din partea celor abilitati, poate politia se fereste sa faca dezvaluiri sa nu panicheze si mai mult populatia…Prea multi de poate.  Dar, cu siguranta, in Romania noastra, tara tuturor posibilitatilor, musamalizarea si cosmetizarea adevarului e de baza. Cum afirmam mai sus ca fara foc nu iese fum, de doua zile, in cartierul Vitan, este furnicar de echipaje de politie care verifica salvari si ambulante. Si asta am vazut eu si fiica mea. Neinspirata, nu am facut poze sa am dovezi. Mizez pe faptul ca ma credeti pe cuvint. Cert este ca zvonurile iau amploare, parintii care apar la TV fac declaratii dar  nu stiu sigur daca s-a incercat o tentativa de rapire asupra micutilor lor….sint putin incurcati ca si cum s-ar confrunta cu o regie proasta. Singurele dovezi sint comentariile sau sms-urile parintilor, care dau ca sigure intimplarile. Imi permit sa va redau aici citeva dintre ele, pastrindu-le anonimatul din motive lesne de inteles, rugindu-va ca in cazul in care printre cei care citesc aceste rinduri se afla vreo persoana care stie sigur, cu dovezi, despre astfel de nenorociri, sa lase un comment si date de contact.
 .....

„Atentie toti locatarii din cartierul Berceni intrati in casa pana in ora 19:30 deoarece au fost descoperiti niste rusi care fac trafic de organe. Sunt inarmati si foarte periculosi. Nu luati asta ca pe o gluma.. s-au gasit cadavre de copii la Piata Resita, Drumul Gazarului, Ferentari !! Aveti grija!!  In BUCURESTI circula o duba neagra numita Salvarea Neagra care accidenteaza copiii, se prefac ca ii ia sa ii duca la spital, ii omoara si le i-au organele……”
….

„ De voluntari ati auzi? Pe 04 luna asta s-au gasit la marginea padurii doi copii. O fetita de 12 ani si un baiat(n.m.- nu se precizeaza virsta) cu 2000 lei langa ei si un bilet. Stiu sigur ca este adevarat. Cunosc zona si in fata padurii sta un prieten care a vazut masini de politie si criminalistica”

….

„Azi 06.07.2011 in padure la Andronache au fost gasiti 5 copilasi morti fara organe in ei, de ce nu actioneaza nimeni? Acum 2 zile de pe platoul din piata de la Salajan au fost furati doi copii. Fratilor, aveti grija de copilasii vostri si nu ii lasati nesupravegheati nici o clipa. Politia ar trebui sa se sesizeze si sa faca publice aceste lucruri pt. precautie cel putin sa mareasca nr. de echipaje in locurile aglomerate, in parcuri ,supermarketuri,etc”.
…..

“Cum oare se poate prosti atata lume? Cum poate spune Politia ca nu e adevarat ? ...Intelegem ca sunt secrete aceste dezvaluiri pana ii vor prinde caci asta e scuza oficiala ...nu avem voie sa confirmam pana nu ii prindem dar pana la a spune ca suntem isterici? ...de ce suntem isterici doar ca ne prevenim sa fim mai prcauti in ceea ce priveste siguranta copiilor nostri......cand am aflat de nenoricirea asta acum doua luni nici eu nu am vrut sa cred dar ieri seara s-a gasit cadavrul unui copil in cartierul nostru......1000% e adevarat. Un prieten de familie care lucreaza in Politie ne-a avertizat si ne-a confirmat ca cele auzite sunt cat se poate de reale dar nimeni nu va confirma nimic......Cazuri similare si zone diferite ....”

7.07.2011 | 01.24

“Este adevarat ca se fura copii... eu stau in sect. 4 si astazi, in jurul orei 14.00 a fost gasit un copil de 7 ani chiar in fata blocului meu .. A fost politia criminalistica ... e socant avea 1500 in el .. mamici si tatici aveti grija cu copiii in perimetrul Str. Luica”

Deocamdata atit si poate intelegeti de ce sint, relativ, rezervata, indignata, mult mai precauta si oripilata.

Un comentariu:

Marian Gavrilescu spunea...

Ma pregateam sa scriu 3 randuri despre aeasta situatie. In urma cu catva ani, a existat un zvon in Buftea care spunea ca in zona Putul oilor-Sabareni ar fi fost gasit trupul unui copil fara organe. Ce mai nebunie a fost atunci! Ulterior aveam sa aflam ca a fost svonul lansat de cineva care dorea sa aduca o firma de paza in zona.
Am discutat cu mai multe persoane de specialitate, este foarte greu sa existe un laborator, dara mite o astfel de salvare. Salvarile negre au un alt rol si nu suplinesc laboratoarele si salile de specialitate care ar putea realiza acest lucru.
"Geniala idee" apartine unui alt infractor nenorocit din clica ZeroTv. S-a ajuns prea departe, iar daca nu se vad masuri imediate vor aparea zilnic exemple care sa intareasca afirmatiile (tiganusi rataciti, persoane disparute, copii infiati ilegal...)
Arestarea celor care dau sau realizeaza interviuri trucate...IMEDIAT!