luni, 4 iulie 2011

Scoala romaneasca scoate tampiti

Gata cu vaicareala, gata cu smecheria, a venit momentul sa ne schimbam atitudinea si mentalitatea, ne anunta cel mai capabil si scolit ministru al invatamintului, Daniel Funeriu. Si pentru ca "examenul de bacalaureat din acest an ne arata ca Romania este la rascruce“, si pentru ca ne-a spus ca substantivul coleg e neutru, iar "problemele...este ca", si pentru ca urat bobocilor "bun venit in clasa intaia", pesemne ca dupa ce va fi demis, ma gandesc, ar trebui sa se inscrie in sensiunea din toamna la Bacalaureat. Macar la proba de limba romana. Mai avem dubii ca "Scoala romaneasca scoate tampiti", conform declaratiilor presedintelui Basescu a carei mezina este la fel de tare la limba romana precum Funeriu?

Una peste alta, asa ministru, asa invatamant, asa promovabilitate.

3 comentarii:

Anonim spunea...

De acord.
Dar "clasa intaia" este considerata o sintagma corecta, vezi noutatile ortografice. S-a admis recent, desi O specialista de talia Mioarei Avram sustinea cu multi ani in urma ca este aiurea sa spui "clasa intai".
Altfe... zambesc, multumesc !

Anonim spunea...

Vad ca n-a fost retinut comentariul in care iti explicam cum e cu "clasa intaia".
Nu e o rusine ca nu esti chiar la zi cu ortografia.

Catalina spunea...

Ma topesc dupa Anonimi:) dar o sa fac o exceptie. Anul trecut nu era corecta sintagma. De acord? Cum nici acum nu's convinsa ca este, dar o sa verific. Dar ma astept la orice cita vreme ce se schimba limba romana de la o zi la alta. Mai mult, nu o sa modific niciodata ce am scris cu un an in urma, de exemplu. Insa, ma simt implinita pentru ca astazi am facut un om, fie el anonim, sa zimbeasca:)